Kuracie mäso by nemalo byť suché
Grilovanie je sezónou záležitosťou, kedy slnečné a teplé počasie láka ľudí stravovať sa vonku. Grilované pochutiny chutia oveľa lepšie ale vzhľadom na to, že ide o pokrmy mastné, chuťovo výrazné a nezdravé. Nemusia to byť však iba špekačky, klobásky či slanina. Ak máte kvalitný gril, grilovať môžete aj suroviny či pokrmy, ktoré budú zdravé, ľahké a mimoriadne chutné. Grilovaná zelenina nie je ničím nová. A aj napriek tomu mnoho ľudí zeleninu pri grilovaní vynecháva. Baklažán, cuketa, šampióny či ďalšie podobné druhy zeleniny sú mimoriadne vhodné na gril a ak ich správne dochutíte zvýraznia chuť mäsa, ktoré pripravíte.
Grilovaná zelenina je nielen mimoriadne chutná, ale aj mimoriadne zdravá. A teraz k mäsu. Každý samozrejme pri grilovačke očakáva mäso. Grilovať môžete obľúbené kuracie mäso, ktoré bude ľahké a šťavnaté. V obchodoch sa samozrejme dajú zohnať už obalené kuracie krídelka či stehná v marináde. Ide o mimoriadne komfortné grilovanie. Ešte zdravšie kuracie mäso si však dokážete urobiť aj doma. Obľúbené sú kuracie prsia. Kuracie prsia predstavujú skutočne čistý kúsok kuracieho mäsa, ktorý je vhodný aj pre malé deti. Aby boli grilované kuracie prsia šťavnaté chutnavareska.sk, je potrebné aby ste ich aspoň deň vopred namočili v marináde.
Marinádu na kuracie prsia si môžete zvoliť podľa svojej chuti. Obľúbené varianty sú marinády so sójovou omáčkou, s cesnakom, s medom či jednoduchá marináda s horčicou. Podľa vlastnej chuti si vyberte druh marinády, ktorý deň vopred pripravíte a do ktorej kuracie prsia namočíte. Tak budete mať istotu, že pripravené kuracie prsia na grile nebudú vyschnuté a budú šťavnaté vnútri. Myslite však na to, že kuracie prsia a celkovo kuracie mäso je veľmi rýchlo pripravené. Nemusíte mäso piecť dlhý čas, ale skutočne mu postačí niekoľko minút na miernom plameni.